Fotoboeken

De moeite waard om te lezen

200 tips voor betere foto's

200 tips voor betere foto's<br>

Dit boek bevat een aantal van de slechtste foto's die u ooit in druk hebt gezien. waarschijnlijk zullen ze u op treurig stemmende wijze vertrouwd voorkomen, want wie kent niet het gevoel van teleurstelling na het bekijken van zijn net op gehaalde foto's? Gelukkig bijkomstigheid is dat we kunnen leren van de fouten die aan dergelijke mislukte opnamen ten grondslag liggen. Daarbij zal dit deel uit de serie doe meer met fotografie een onmisbare steun bekijken Uitgaande van concrete, veel voorkomende fouten en gebreken, zoals onscherpe foto's, verlezende kleuren, lichtzwemen, te grove korrel, vleklen, enzovoort, geeft dit boek een praktische oplossing voor elk probleem. U zult er veel plezier van hebben, niet alleen omdat u minder geld kwijt bent aan verspilde films en afdrukken, maar vooral omdat uw foto's aan waarde zullen winnen.

Het complete handboek
zwartwit fotografie

Om een goede basis te krijgen voor het fotograferen met digitale camera's is een eerste vereiste dat u de basisbegrippen van de fotografie beheerst.

Een complete gids voor het maken van creatieve zwartwit-foto's, van het uitkiezen van de geschikte film tot het maken van uitstekende afdrukken. Beschrijft zwartwit-films met hun karakteristieken, de effecten van diverse filters en belichtingen. Beschrijft eik aspect van het ontwikkelen en afdrukken van schitterende platen. Behandelt tevens retoucheren, duotoon en andere alternatieve technieken. Verschaft gedetailleerde technische informatie

Licht

Licht!<br>Roger W. Hicks

Fotograferen is schrijven met licht wordt wel eens gezegd! Maar... hoe gaat dat in de praktijk? In het boek Licht wordt uitvoerig en helder uit de doeken gedaan hoe je grip krijg op het licht, en leer je het zo toepassen dat de foto's die je maakt, ook daadwerkelijk zo zijn zoals je had bedoeld!
Nieuwsgierig geworden?? Klik op de afbeelding van het boek voor meer info.

Licht!

Beschrijving van de inhoud.
Op de juiste manier verlichten en belichten is cruciaal voor goede fotografie.

Het is verbazingwekkend welk een vorderingen je kunt maken met wat gerichte adviezen over materialen en technieken hieromtrent.
Dit instructieve boek behandelt op overzichtelijke wijze de goede aanpak. De aansprekende foto's en illustraties over de gebruikte opstellingen werken daarbij zeer verhelderend.

Tevens wordt aandacht geschonken aan kritische materiaalkeuze met als uitgangspunt dat accessoires helemaal niet zo duur behoeven als men wel denkt. is een schitterende leidraad voor elke amateurfotograaf.

Kortom, een boek voor ieder die het uiterste uit zijn camera wil halen.
Met dit boek denk je! Dat IK dat uit MIJN digitale camera krijg ! ! ! !

De volgende onderwerpen komen uitgebreid in dit boek aan de orde.

Techniek en uitrusting
Licht en verlichting begrijpen
Lichtbronnen
Licht manipuleren Licht meten
Een studio inrichten
Projecten
Stillevens
Portret,naakt, Architectuur
Suggesties voor verlichtingssets