Aids-Hiv boeken

De moeite waard om te lezen

 

de hiv wijzer

 

De hiv-wijzer<br>

De HIV-wijzer is een handboek over HIV en aids voor huisartsen en andere eerstelijnshulpverleners. Tot nu toe was er een losbladig systeem dat up to date werd gehouden met aanvullingen. Nu is het allemaal in een handzaam boek uitgekomen. De afgelopen vijftien jaar waarin aids nu in Nederland voorkomt, is er erg veel gebeurd en erg veel bekend geworden over de ziekte. Vandaar ook dat artsen en hulpverleners steeds weer opnieuw bijgeschoold moeten worden in de laatste ontwikkelingen. Het boek geeft vooral erg veel achtergrondinformatie en zet hulpverleners bij bepaalde kwalen op het goede spoor. Handige stroomdiagrammen zorgen ervoor dat je de juiste methode volgt. De therapie is nog steeds aan verandering onderhevig, maar het laatst bekende is in dit boekje opgenomen. Er is ook aandacht voor aids en recht, aids en reizen en bedrijfsgeneeskundige en verzekeringsaspecten. Achterin zijn diverse verwijs- en adresmogelijkheden opgenomen, alsmede een literatuurlijst en register. Het boek is vooral bedoeld voor artsen en hulpverleners die te maken hebben met aidspatiënten.

 

 

Aids

 

AIDS<br>Johan van Dongen

Het nationaal socialisme in nazi-Duitsland, en daarna de CIA, hebben, al dan niet in opdracht van de Verenigde Staten en Engeland uiteindelijk samengespannen om in Afrika een antwoord te vinden op het zwarte nationalisme en het communisme, maar met name om een dodelijk antwoord te vinden op de enorme toename van de bevolking in de Derde Wereld. De uitvinding van AIDS door deze landen en haar instituties veroorzaakt een genocide van een omvang die in de wereldgeschiedenis nog nooit eerder is vertoond.

Bijna 100% van alle slachtoffers van deze wereldwijde samenzwering zijn opzettelijk besmet met een omgebouwd paardenaidsvirus.

Dit boek verzamelt slechts de pijnlijke bevinding van misdadig menselijk handelen en is bedoeld om eenieder volledige informatie te verschaffen over datgene waarvoor onze leiders verantwoordelijk zijn.


Je Leeft Nu

 

Je leeft nu<br>Swenne, M.

Tussen 1992 en 2000 werkte Marleen Swenne bij de Hiv Vereniging Nederland op het secretariaat en als redacteur van het verenigingsblad Hivnieuws. Gedurende die jaren interviewde zij voor ieder nummer van Hivnieuws iemand die hiv-positief was. Stuk voor stuk praatten de geïnterviewden bijzonder openhartig over hun leven met hiv. In de loop van de tijd veranderde er veel in de behandeling van hiv. In 1992 ging iemand die hiv had nog vrijwel zeker binnen aanzienlijke tijd dood aan de gevolgen ervan; in 1999 waren er hiv-remmers en konden de meeste hiv-positieven weer voorzichtig toekomstplannen maken.

Op het secretariaat van de Hiv Vereniging werkte Marleen Swenne samen met Carmen, die hiv had. Ze werden vriendinnen en toen Carmen stierf, werd Marleen de voogd van haar zoon Kevin.

Een selectie uit de in Hivnieuws verschenen interviews is in dit boek chronologisch gebundeld. Tussen de interviews door wordt het verhaal verteld van Carmen, Kevin en Marleen en wordt van jaar tot jaar de stand van zaken in de aids-behandeling kort weergegeven. Zo is dit boek een geschiedschrijving geworden 'over leven met hiv' in het laatste decennium van de vorige eeuw.

Je leeft nu is een boek over leven en dood. Zonder poespas, zonder theorieën over levens- of stervensbegeleiding. De geïnterviewden hebben stuk voor stuk hiv. Maar hiv zou ook een andere ziekte kunnen zijn. Niet alleen leerzaam voor hulpverleners, maar minstens zo zinnig voor iedereen die zo nu en dan nadenkt over het leven.