Spirituele en alternatieve geneeswijzen

NLP en spirituele ontwikkeling<br>Paul Liekens
NLP en spirituele ontwikkeling
Paul Liekens - € 4,95
NLP (Neuro-Linguistisch Programmeren) brengt je een totaal andere manier van denken die alles 'buitenste binnen' keert. In onze klassieke opvoeding hebben we geleerd dat de spin ons bang maakt. Daardoor geef je de macht aan de spin. NLP wijst je erop dat het niet de spin is die je bang maakt, maar het idee dat jij hebt over de spin. Als je dat begrijpt maak je jezelf opnieuw verantwoordelijk. NLP geeft je een aantal technieken waarmee je dit soort ideeën kunt transformeren.
ABC van spiritualiteit<br>Willem Jan van de Wetering
ABC van spiritualiteit
Willem Jan van de Wetering - € 7,00
Het begrip spiritualiteit raakt steeds meer ingeburgerd. Maar wat is het precies? Welke spirituele therapieen kun je het beste doen om jezelf te ontwikkelen? Welke mogelijkheden zijn er om jezelf te ontplooien? Op al deze vragen geeft het 'ABC van Spiritualiteit' een antwoord. Jezelf verder ontplooien kan alleen als je vanuit je eigen zijn reageert. Ontwikkelen betekent dan ook niets meer dan de wikkels afnemen en gebruik te maken van je eigen essentie.
Spirituele psychologie
J. Morningstar - € 11,99
Een kursus om je denken bewust te leren gebruiken.
Alternatieve geneeswijzen voor dieren<br>Focco A.J. Huisman
Alternatieve geneeswijzen voor dieren
Focco A.J. Huisman - € 17,92
Ook voor dieren worden alternatieve geneeswijzen steeds meer gemeengoed. Net als in de (humane) geneeskunde is er ook op diergeneeskundig terrein een groot scala van therapeutische mogelijkheden: van acupunctuur tot bloesemtherapie, van homeopathie tot magnetiseren. Van deze veelheid van mogelijkheden geeft Huisman ons een overzicht. De lezer vindt in dit boek een antwoord op vragen over de achtergronden van diverse therapieën.
Geneeswijzen in Nederland<br>Paul van Dijk
Geneeswijzen in Nederland
Paul van Dijk - € 40,84
Geneeswijzen in Nederland geldt sinds 1976, toen de eerste druk van het boek verscheen, als standaardwerk op het gebied van alternatieve geneeswijzen. In vele opleidingen in de gezondheids- zorg behoort het tot de verplichte literatuur. In dit boek geeft de auteur een overzicht van alle alternatieve geneeswijzen in Nederland. Het is een nauwkeurige weergave van alles wat er buiten het reguliere medische circuit aan zorg- en hulpverleningsmogelijkheden aanwezig is.
De spirituele verjaardag<br>Larry Iburg
De spirituele verjaardag
Larry Iburg - € 13,59
Dit boek benadert de vrijetijdsbesteding op een heel speciale wijze: via een karakterbepaling die je als een tussenvorm zou kunnen beschouwen van astrologie en de enneagrammatische benadering van Gurdjieff. De lezer bepaalt zelf zijn karakter aan de hand van een gekozen beroep. Als resultaat van deze karakterbepaling krijgt hij een 'spirituele verjaardag' aangereikt, die hem meer zelfkennis verschaft en zodoende beter in staat stelt zijn verdere leven zin te geven.
Spirituele numerologie
P. Roelofsen - € 17,92
Gale's numerologie wijst boeiend kenmerkende patronen aan in iemands familie, relaties en vriendenkring, soms karmische schulden, soms verklaringen voor beproevingen of uitdagingen op je levensweg. Ook ontbrekende of herhaalde getallen hebben een bepaalde betekenis.
De spirituele reis van de vreedzame krijger<br>Dan Millman
De spirituele reis van de vreedzame krijger
Dan Millman - € 15,88
Alles lijkt mis te gaan in het leven van sportleraar Dan Millman. Zijn huwelijk is niet zoals hij het diep in zijn hartgraag zou zien. Zijn werk bevredigt hem maar matig en sluit eigenlijk nauwelijks aan op zijn innerlijke aspiraties. Hij is duidelijk op een dood punt beland. Op dat moment krijgt bij een studiebeurs en hij besluit af te reizen naar India om daar wellicht een keerpunt in zijn leven tot stand te brengen.
De spirituele tuin<br>Rien Meijer
De spirituele tuin
Rien Meijer - € 20,99
Uw groene buitenruimte gericht op innerlijke rust. Een schitterende gids vol stimulerende ideeën.
Groeien naar spiritueel inzicht<br>Sanaya Roman
Groeien naar spiritueel inzicht
Sanaya Roman - € 17,92
Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat is mijn opdracht op deze aarde? Vragen waarmee velen van ons rondlopen. Dit boek geeft je een richting aan waarin je kunt zoeken om het antwoord te vinden. Groeien naar spiritueel inzicht reikt het gereedschap aan waarmee je de sluier, van de illusie kunt doorbreken, de waarheid kunt zien, je bewustzijn kunt verruimen, je hart open kunt stellen en op een liefdevollere manier met jezelf kunt leren omgaan.
De spirituele bronnen van de kunst<br>Rudolf Steiner
De spirituele bronnen van de kunst
Rudolf Steiner - € 24,50
Steiner bewijst een opmerkelijk en veelzijdig kunstkenner te zijn. Zijn inzichten en opvattingen hebben veel kunstenaars geïnspireerd bij hun werk, maar ook veel kunstliefhebbers een nieuw en soms onverwacht inzicht gegeven in de kunst in het algemeen. In de geselecteerde teksten komen de verschillende kunsten afzonderlijk, alsook in hun samenhang, aan de orde: schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, poëzie en muziek. Ook de door Rudolf Steiner zelf in het leven geroepen kunstvorm euritmie vindt in de beschouwingen zijn plaats. Steiner behandelt zowel het wezen en de oorsprong van de kunsten zelf, alsook de (psychologische) werking ervan op de mens.
Spiritueel management
G.J. Verra - € 13,50

Spiritualiteit wordt in dit boek opgevat als bewustwording van de fundamentele ontwikkelingsprocessen van individu, organisatie en maatschappij. Dit betekent begrip van de materiele, sociale en geestelijke levensgebieden. Door motorische, ervarings- en cognitieve leerprocessen kan men deze kennis beheersen, aanpassen en ontwikkelen. Met behulp van deze leerprocessen wordt het verband aangetoond tussen vijf aspecten van de levensgebieden.
Reizen naar het spirituele Oosten<br>Freeman, M.
Reizen naar het spirituele Oosten
Freeman, M. - € 22,50
Over oude mythen en heilige plaatsen in Azie
Spirituele dimensie van het enneagram<br>Maitri, S.
Spirituele dimensie van het enneagram
Maitri, S. - € 22,50
Negen gezichten van de ziel.
Spirituele psychologie
Zijlma-Jansen, M.
- € 8,50
De dynamiek van de ziel.
De zeven spirituele wetten van succes<br>Deepak Chopra
De zeven spirituele wetten van succes
Deepak Chopra - € 14,90
Dit is een boek dat u uw hele leven zult koesteren, want in deze praktische gids liggen de geheimen besloten die uw dromen in vervulling kunnen doen gaan. In de zeven spirituele wetten van succes put Deepak Chopra uit zijn rijke kennisbron en formuleert hij zeven krachtige principes die door iedereen eenvoudig toegepast kunnen worden om in alle gebieden van het leven succes te boeken.
Spiritualiteit<br>Kees Waaijman
Spiritualiteit: vormen, grondslagen, methoden
Kees Waaijman - € 47,50
Kees Waaijman brengt het veelvormige verschijnsel van de spiritualiteit in kaart: de spiritualiteit van gewone mensen, de grote spirituele tradities en de kracht van tegenbewegingen. Dit overzicht vormt de grondslag voor de beantwoording van vragen als: Wat is spiritualiteit eigenlijk?
Spiritualiteit<br>
Spiritualiteit
- € 64,41
Het boek Spiritualiteit vormt een vierluik samen met de boeken Bij brood en beker, dat handelt over het Heilig Avondmaal, Rondom de doopvont, over de Heilige Doop, en De Kerk, over het wezen van de kerk naar reformatorische opvatting. In het eerste gedeelte van Spiritualiteit wordt aan de hand van de bijbelse gegevens een beeld geschetst van de vroomheid in het Oude en Nieuwe Testament. Het tweede gedeelte volgt de historische lijnen van spiritualiteit en vroomheid.
Tantra, spiritualiteit & seks
Osho - € 64,41
Verschillende van zijn vroege (1977) uitspraken over tantra zijn in dit boekje bij elkaar gezet en bieden geliefden een mooie en inspirende springplank om iets meer van de relatie te maken dan het gebruikelijke platte gebeuren, de 'niesbui' zoals Rajneesh zegt. Hij biedt geen handboek met praktische oefeningen maar een zachtmoedige, spirituele kijkwijze op groeien aan elkaar.
Werken met spiritualiteit
K. Bras

- € 33,90