Home
Teken en schilderen

Eind 2013 besloot ik een cursus portrettekenen te volgen.

De eerste lessen die ik van Winnie Boshuis kreeg ging over het schetsen met houtskool. Dat is best nog wel lastig merkte ik gaande weg. Maar omdat ik toch het uiterste uit mijzelf wil halen ben ik rond gaan surfen om te zien en te lezen welke technieken er zijn om iets moois op papier te zetten.

Mijn doel is: mooie portretten maken. Maar dat kan ik niet alleen. De hulp van Winnie was super. Maar toch wilde ik meer.

Aangezien ik enigszins perfectionistisch ben heb ik allerlei websites bezocht met uitleg over tekenen en schilderen. Nadat de eerste gevoelens van minderwaardigheid wat waren weggetrokken (want je ziet daar veel mooie, en goed uitgevoerde kunstwerken, pff) heb ik een aantal fraaie filmpjes ontdekt die me ontzettend hebben geholpen. Ik denk dat meerdere mensen dit soort filmpjes aanspreekt. Vandaar dat ik ze hier even neerzet.

Na de klik een paar voorbeeldjes van wat ik er zelf van gemaakt heb:

Hieronder een overizcht van de verschillende oefeningen die ik op internet heb gevonden. Stuk voor stuk geven ze volgens mij een goed beeld van
wat je moet doen om tot een mooi gelijkend iets te komen. Of dat nu een oor, oog neus of mond is. Mij heeft het in ieder geval geholpen.

Ik zou zeggen, klik gerust even door en laat je verrassen door de vakkundigheid van professionele kunstenaars.

Hoe teken- of schilder je een: oog - oor - neus - mond? Bekijk de voorbeelden en doe er je voordeel mee.

Hoe teken je een oor.
Oren